SD-WAN: Verkkoteknologian tulevaisuus

SD-WAN (Software-Defined Wide Area Network) on yritysverkkojen rakentamiseen tarkoitettu teknologia, joka tuo modernin ja tehokkaan tavan hallita ja optimoida verkkoliikennettä.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

SD WAN ratkaisu S1 networksiltä

Perinteinen WAN-verkko on monimutkainen ja hankala hallita. SD-WAN tekee verkosta helpommin hallittavan ja skaalautuvan. Lisäksi se tarjoaa käyttäjille paremman käyttökokemuksen ja luotettavuuden. Koska SD-WAN ei ole sidoksissa mihinkään fyysiseen laitteistoon, sen avulla voidaan hyödyntää useampia eri yhteyksiä: tämän ansiosta verkko on sekä kustannustehokas että luotettava.

Mikä on SD-WAN?

SD-WAN (Software-Defined Wide Area Network) on yritysverkkojen rakentamiseen tarkoitettu teknologia, joka tarjoaa modernin ja tehokkaan tavan hallita ja optimoida verkkoliikennettä. Perinteinen WAN-verkko on monimutkainen ja hankala hallita. SD-WAN tekee verkosta helpommin hallittavan ja skaalautuvan. Lisäksi se tarjoaa paremman käyttökokemuksen ja auttaa IT-henkilöstöä tunnistamaan nopeasti mahdolliset häiriöt verkon toiminnassa. Koska SD-WAN ei ole sidoksissa mihinkään fyysiseen laitteistoon, sen avulla voidaan hyödyntää useampia eri yhteyksiä: esimerkiksi MPLS-yhteyksien rinnalla myös Internet-yhteydet. Tämän ansiosta verkko on sekä kustannustehokas että luotettava.

 

Miten SD WAN toimii?

Miten SD-WAN toimii?

SD-WAN perustuu ohjelmistoihin ja verkon automatisointiin. Verkon laitteisto on yksinkertaista, koska kaikki älykkyys on keskitetty hallintapaneeliin. Hallintapaneelin kautta IT-henkilöstö voi määritellä reitityssääntöjä ja valvoa verkkoa reaaliaikaisesti. Lisäksi paneelissa voidaan hyödyntää erilaisia tekoäly- ja koneoppimismenetelmiä, joiden avulla verkkoa voidaan optimoida entisestään. Kun liikenne saapuu yrityksen verkkoon, se tunnistetaan automaattisesti sen tyypin mukaan (esimerkiksi Microsoft Teams -liikenne tai webbiselaus). Tämän jälkeen liikenteelle voidaan soveltaa etukäteen määriteltyjä sääntöjä esimerkiksi käyttöliittymän perusteella.

Mitä hyötyjä SD-WAN tuo?

SD-WAN tarjoaa useita etuja perinteiseen WAN-verkkoon verrattuna: Kustannustehokkuus: SD-WAN mahdollistaa erilaisten yhteyksien (MPLS, Internet) käytön samassa verkossa. Lisäksi verkon hallinta on helpompaa ja vähemmän työlästä. Luotettavuus: useiden eri yhteyksien käyttö parantaa verkon luotettavuutta. Joustavuus: uudet sivukonttorit voidaan liittää nopeasti osaksi yritysverkkoa. Parempi käyttäjäkokemus: verkonhallintapaneelin avulla IT-henkilöstö voi reagoida nopeammin mahdollisiin häiriöihin.