Painitaanko yrityksessäsi työntekoa jarruttelevan nettiyhteyden kanssa? Riittämätön yritysnetti ilmenee tavallisesti katkoksina, viiveenä tai etäkokousyhteyden pätkimisenä. Myös tiedostojen lähettäminen ulkoisille palvelimille voi viedä kohtuuttomasti työaikaa. Katkeileva yhteys aiheuttaa työntekijöissä luonnollisesti turhautumista. Työskentely takkuaa ja hermot kiristyvät. Ongelmat tuovat oman sävynsä myös yrityksen IT-asioista vastaavan henkilön työpäivään.

Nettiyhteyttä hyödynnetään usein kaikissa yrityksen toiminnoissa varastonhallinnasta asiakaspalveluun. Nopea tietoliikenneyhteys mahdollistaa häiriöttömän työskentelyn, jolloin käytössä olevat resurssit voidaan hyödyntää tehokkaasti. Yhteydessä esiintyvät katkokset aiheuttavat työajan ja rahan menetyksiä. Myös videokokousten häiriöttömyyteen pitäisi voida luottaa. Yrityksen nettiyhteydellä on tärkeä rooli sidosryhmien välisessä yhteistyössä ja kommunikoinnissa. Häiriöttömyys on valttia erityisesti asiakkaiden kanssa kommunikoitaessa: sujuvuudella osoitat olevasi laadukas toimija.

Ylivoimainen valokuitu

Toimiva tietoliikenneyhteys luo edellytykset liiketoiminnan tehokkaalle toteuttamiselle. Työympäristön digitalisoituminen, kasvava pilvipalveluiden käyttö, etäpalavereiden yleistyminen sekä muut käytössä olevat etäyhteydet luovat tarvetta entistä varmemmille nettiyhteyksille.

”Meillä on hyvä käsitys siitä, minkälaisten yhteysongelmien kanssa yritykset kamppailevat. Yrityksen ei tarvitse sietää katkeilevaa nettiyhteyttä. Ongelmat ovat ratkaistavissa”, kuvailee S1 Networksin myyntijohtaja Mika Baggström.

”Suosittelemme yrityksille valokuituyhteyttä, sillä se on laajakaistatekniikoista ehdottomasti nopein ja vakain vaihtoehto. Se on kapasiteetiltaan miltei rajaton. Vanhanaikaisiin ratkaisuihin ei ole syytä tyytyä. Se tulee yritykselle kalliiksi”, jatkaa Baggström.

Valokuitu on luotettavuudeltaan ja suorituskyvyltään kuparitekniikalla rakennettua yhteyttä varmempi. Symmetrisessä yritysvalokuidussa lähtevä ja saapuva liikenne liikkuvat yhtä nopeasti. Tieto siirtyy ohuessa lasijohtimessa laservalon avulla. Kuidun kaistanleveys on suurempi kuin perinteisen kupariyhteyden. Valokuidulla voidaankin saavuttaa ennennäkemättömät latausajat.

Tarpeet ja kustannustehokkuus huomioitava

Perinteisesti modernit valokuituyhteydet ovat olleet suurten yritysten etuoikeus. Nykyään nopean valokuituyhteyden voi hankkia pienempikin yritys, ilman kohtuuttomia kustannuksia. ”Haluamme tarjota yrityksille valokuituverkkoyhteyden parhaalla hinta-laatusuhteella. Usein asiakas yllättyykin sen edullisuudesta”, kertoo Baggström.

Varmistu, että palveluntarjoajalta saamasi tarjous ei ole ylimitoitettu: tarpeettoman suurista nopeuksista tai liian monista palveluista ei kannata maksaa. Hyvä palveluntarjoaja on kiinnostunut asiakkaansa liiketoiminnan erityispiirteistä tarjouksen teosta lähtien ja on alusta pitäen kartoittamassa yrityksen tarpeita. Palvelu tulee räätälöidä aina tapauskohtaisesti ja tätä varten yrityksestä tulee selvittää monenlaisia asioita. Näitä ovat mm. henkilömäärä, videoneuvotteluiden tarve sekä käytössä olevat pilvipalvelut ja etäyhteydet.

Hyvä palveluntarjoaja kantaa vastuun

Jotta yrityksesi pystyisi keskittymään olennaisimpaan, tulee palveluntarjoajan kantaa vastuu nettiyhteyden toimivuudesta. Huomio kannattaa kiinnittää palvelun tasoon ja siihen, että palvelu luovutetaan yrityksellesi toimintavalmiina. Hyvän yhteystyökumppanuuden merkkejä ovat jatkuvaan päivystykseen perustuva asiakaspalvelu, yrityksellesi osoitettu oma yhteyshenkilö sekä verkon toiminnan jatkuva seuranta ja ylläpito.

 ”S1 Networks toimittaa palvelun asiakkaalle Avaimet käteen -periaatteella. Toimintamme perustuu henkilökohtaiseen ja nopeaan palveluun.”, toteaa Baggström.

Ota yhteyttä, niin kerron, kuinka yritysnettimme voi helpottaa myös sinun yrityksesi toimintaa!

Mika Baggström
myyntijohtaja
mika@s1networks.fi
+358 40 0612 672

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä