Kehitysvammaliitto päätyi kilpailutuksen jälkeen hankkimaan uusiin toimitiloihinsa Espoon Leppävaaraan verkkoratkaisut S1 Networksin suunnittelemana, toteuttamana ja ylläpitämänä palveluna.

HPE Aruban verkkoratkaisuilla rakennettu verkko toimitettiin yhteistyössä ALSO Finlandin kanssa. Aruban kytkimet ja tukiasemat ovat ylläpidon ja valvonnan piirissä. Kehitysvammaliiton noin 70 työntekijän kannettavat tietokoneet, tabletit ja älypuhelimet muodostavat verkkoyhteyden liiton tiloissa nyt automaattisesti.

Kehitysvammaliitto edistää kehitysvammaisten ja muiden erityistä tukea oppimisessa, ymmärtämisessä ja kommunikoinnissa tarvitsevien ihmisten yhdenvertaisuutta ja osallisuutta yhteiskunnassa. Liiton toiminnan perustana on YK:n vammaisten ihmisten oikeuksia koskeva sopimus.

”Kehitys- ja puhevammaiset ihmiset haluavat olla aidosti mukana siellä missä muutkin, eli koulussa ja työelämässä, osana naapurustoja, harrastamassa, osallistumassa ja vaikuttamassa. Tämä edellyttää esteettömiä ja saavutettavia palveluja sekä tukea kaikissa elämänkaaren vaiheissa lapsiperheistä ikäihmisiin. Teemme tutkimusta, koulutamme, kehitämme, viestimme, vaikutamme ja tuotamme materiaaleja, jotta vammaiset ihmiset pääsisivät osallistumaan täysivaltaisesti yhteiskunnan ja omien yhteisöjensä toimintaan”, kertoo Kehitysvammaliiton tietohallintopäällikkö Marko Peltomäki.

”Uusiin tiloihimme halusimme hyvin toimivan langattoman verkon sekä nopeat internet-yhteydet työntekijöillemme ja yhteistyökumppaneillemme. Meillä on monipuolista koulutustarjontaa, joita järjestämme Teamsin kautta tai paikan päällä. Verkon suorituskyvyn pitää riittää myös koulutuksiimme”, sanoo Peltomäki. ”Edistämme myös kaikkien mahdollisuutta elinikäiseen oppimiseen.”

KIINNOSTUITKO? OTA YHTEYTTÄ

Häiriötön verkko palveluna

Kehitysvammaliiton uusiin tiloihin asennettiin 15 Aruban uusimman sukupolven WLAN-tukiasemaa sekä neljä Aruban kytkintä. ALSO Finlandin ammattilaiset auttoivat teknisen ratkaisun suunnittelussa. S1 Networksin asiantuntijat huolehtivat verkkolaitteiden ylläpidosta, hallinnasta ja 24/7-valvonnasta sekä seuraavat verkon suorituskykyä, viiveitä ja häiriöttömyyttä. Toteutus kattaa myös vierailijaverkon.

”Tarkastelimme verkon toimivuutta, ja kyselimme Aruban laitteista kokemuksia myös muilta. Päätimme hankkia verkkoympäristömme palveluna, sillä verkkojen hyvä toimivuus on edellytys työssämme ja järjestämissämme verkkokoulutuksissa. Palvelussa on hyvää myös se, että laitepäivitykset ja mahdollisten vikatilanteiden selvittämiset ovat S1 Networksin vastuulla”, korostaa Peltomäki.

Työpisteiden paikkoja voidaan nyt muuttaa joustavasti uusissa monitoimitiloissa. Verkon vikasietoisuus on varmistettu kytkimillä ja sisäverkon kahdennuksella. ”Verkot ja yhteydet toimivat täysin normaalisti myös tilanteissa, joissa kytkin tai tukiasema vikaantuisi. Laitteiden päivitykset hoituvat keskitetysti, ja verkon toimivuus on varmistettu huolellisella suunnittelulla. Tarjoamme asiakkaallemme näkymän verkkoihin, ja olemme asiakkaamme tukena myös muutostilanteissa. Voimme rakentaa heille tietoturvalliset verkkoyhteydet myös julkipilvipalveluihin”, sanoo S1 Networksin myyntijohtaja Mika Baggström.  

Monitoroitu sisäverkko ja suojatut tukiasemat

Verkkoratkaisut suunniteltiin niin, että signaali riittää varmasti tukiasemilta toiselle Kehitysvammaliiton uusien tilojen jokaisella neliömetrillä. ”Heillä on myös verkkoon kytkettyjä monitoimilaitteita”, kertoo Baggström. ”Aruban teknologia hakee asetukset automaattisesti, eli asiakkaamme voi vaihtaa myös itse vikaantuneen tukiasemaan uuteen. Langattoman verkon suorituskyky on nyt 360 megabittiä, eikä sähköjohtoja kulje uusissa tiloissa pitkin seiniä.” 

Kehitysvammaliiton tietohallinnossa kiinnitetään erityistä huomiota myös tietoturvaan, ja sisäverkkoa monitoroidaan poikkeamien sekä kyberuhkien varalta. ”Varmistamme, että tukiasemat pysyvät päivitettyinä. Asiakkaamme verkkoympäristössä on kattava suojaus myös kyberuhkien varalle, ja tukiasemien salaustaso on vahva”, sanoo Baggström.

”Kustannustehokkaasti suunnitellussa verkossamme ei ole ollut ainuttakaan häiriötilannetta, ja sen kantavuus on riittänyt hyvin. S1 Networksin toimittama kuituyhteys ja langaton verkko ovat toimineet erittäin hyvin. Aruban verkkolaitteissa on ollut erityisen hyvää niiden suorituskyky ja luotettavuus”, sanoo Peltomäki. ”S1 Networksin ammattilaisten osaaminen on hyvällä tasolla, ja heidän palveluasenteelleen annan erityistä kiitosta. Olen ikään kuin voinut unohtaa verkon olemassaolon.”

Ota yhteyttä, niin kerron, kuinka yritysnettimme voi helpottaa myös sinun yrityksesi toimintaa!

Mika Baggström
myyntijohtaja
mika@s1networks.fi
+358 40 0612 672

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä