Riku Rantala (oik.) ja Tunna Milonoff tunnetaan huippusuosioon nousseesta ja maailmalla tunnetusta Madventures -matkailuohjelmasta. Kyseessä on kaikkien aikojen laajimmalle levinnyt suomalainen tv-ohjelma. Madventures Suomi -sarjassa kaksikko tutustui kotimaahansa omaperäisellä ja räväkällä tyylillään.

”Kukaan ei onnistu yksin”, muistuttaa Docventuresin ja monien muiden suosittujen tv-ohjelmien tuottaja Riku Rantala GimmeYawallet Productions Oy:stä. Tv- ja media-alan yritys tarvitsee luotettavan ja supernopean nettiyhteyden – ja valitsi siksi yhteistyökumppanikseen S1 Networksin. 

Riku Rantalan ja Tunna Milonoffin tuotantoyhtiö GimmeYaWallet Productions Oy tuottaa laadukasta ja käsintehtyä mediasisältöä: tv- ja radio-ohjelmia, tietokirjoja, sosiaalista mediaa, podcasteja ja live-esiintymisiä. Toimittaja, tietokirjailija ja tv-tuottaja Riku Rantala toimii yrityksen hallituksen puheenjohtajana.

Yhtiön tunnetuimpia tuotantoja ovat Madventures, Docventures, Sami Yaffa: Sound Tracker sekä Ina <3 porno. Madventures levisi miltei kaikkialle maailmaan, kun National Geographic Society osti sen oikeudet 2009 ja jakoi ohjelmaa kanavillaan. Madventures-ohjelman Suomen-matkailuun keskittyvä Madventures Suomi alkoi Nelosella vuonna 2020.

GimmeYaWallet Productions on ollut S1 Networksin asiakas vuodesta 2017 lähtien. Sillä on käytössään rajoittamaton nettinopeus sekä palomuuri- ja tietoturvapalvelut.

”Nettiyhteytemme pitää olla tehokas ja ennen kaikkea katkeamaton, kun multigigojen kokonaisuudet siirtyvät valokuitua pitkin mediatalojen servereille”, tuottaja Riku Rantala painottaa.

”GimmeYaWalletilla on käytössä yleensä 250 megan yhteydet. Välillä käytössä on jopa gigan nopeus, kun yritys siirtää tuotantoja asiakkailleen. Ymmärrämme tarpeen hyvin ja tarjoamme siksi rajoittamattoman yhteyden, jotta heidän työnsä on mahdollisimman sujuvaa”, kertoo S1 Networksin myyntijohtaja Mika Baggström.

Riku Rantala arvostaa yhteistyötä paljon.

”Hyvän yhteistyön tunnistaa siitä, että sitä ei turhan usein tule edes ajatelleeksi, koska homma sujuu kuin rasvattu. Ja sitten kun yhteistyökumppani tulee mieleen, ajatukset ovat positiivisia!”

Laske tästä, paljonko huippunopea ja vakaa yritysnetti maksaisi juuri sinun yrityksellesi!

Luotettava yritysnetti on toiminnan elinehto

Riku Rantalan mielestä toimiva ja luotettava nettiyhteys on hänen yritykselleen elinehto.

”Asteikolla 1–10, netin tärkeys on 10+. Kun netti toimii hyvin, sen näkee työmme sujuvuudesta. Faktojen tarkistaminen ja ideoiden tai referenssien hakeminen videoklippejä myöten sujuu silmänräpäyksessä”, Rantala sanoo.

”Jos netti ei toimisi, voisin toki itse jonkin aikaa perehtyä vaikka taustakirjallisuuteen, mutta firma ei pyörisi montaa päivää. Luovassa suunnittelutyössä netti on tärkeä muttei aina välttämätön, tuottamisessa taas internetyhteyksien pitää pelata täysillä koko ajan.”

Rantala on valinnut S1 Networksin yrityksensä nettiyhteystoimittajaksi ennen kaikkea toimivuuden ja sujuvuuden takia.

”Valitsemme palveluntarjoajamme näillä kriteereillä: toimivuus on ykkönen, yleinen fiilis kumppanista kakkonen ja hinta kolmonen. Olennaista on, että kaikki toimii – oli se hissi, vessa, kahvinkeitin tai internet! Silloin energiaa säästyy työn kannalta tärkeimpiin asioihin”, Rantala sanoo.

”Hyvä asiakaspalvelu on myös olennaista. Se hahmottaa ja ratkaisee asiakkaan ongelmat sujuvasti, smoothisti.” 

Lopputulos syntyy yhteistyönä

 

Hyvän tv-sarjan syntymiseen tarvitaan eri alojen osaajia ja kaiken taustalla pitää olla luotettava ja nopea yritysnetti. Riku Rantalan ja Tunna Milonoffin tuotantoyhtiö luottaa siinä S1 Networksiin.

Rantalan ja hänen yhtiökumppaninsa Tunna Milonoffin työt ovat moneen kertaan palkittuja. Töillään he ovat onnistuneet herättämään keskustelua tärkeistä aiheista.  Rantala ja Milonoff ovat voittaneet mm. tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon, Suomen Kuvalehden journalistipalkinnon, Formaatti-Finlandian ja useita Kultainen Venla -palkintoja.

”Kaikki onnistumisemme ovat kuitenkin aina ryhmätyötä. Kokonaisuus syntyy useiden luovien mielten yhteenliittymisestä ja luovan prosessin avulla”, Rantala sanoo.

”Toimistollamme hommia paiskii kymmenkunta tinkimätöntä tv-alan osaajaa: tuottajia, käsikirjoittajia, kuvaajia ja leikkaajia. Lisäksi tuotannoissa tärkeinä osina on freelancereita: esiintyjiä, graafikkoja, lavastajia, asiantuntijoita, järjestäjiä, puvustajia, maskeeraajia – lista on pitkä ja sitä voisi vielä jatkaakin tästä.”

”Toimistollamme on hyvä tunnelma, siellä saa olla sosiaalinen, mutta halutessaan myös rauhassa. Pidän erityisesti ympäröivästä betonibrutalistisesta helmestä, Merihaasta, ja valoisasta näköalastamme merelliseen Stadiin.”

Tulokset pohjautuvat taustatyöhön

Riku Rantalan omat päivät koostuvat vaihtelevasti esiintymisestä, luovasta suunnittelutyöstä ja ideoiden myynnistä asiakkaille.

”Lisäksi työhöni kuuluu paljon taustatyötä, jota ihmiset eivät näe, mutta joka on tärkeää lopputuloksen kannalta. Luen hyvin paljon tausta-aineistoa oikeastaan kaikista aiheista, joista teen ohjelmia. Työhöni kuuluu paljon myös matkustamista. Reissaan lähes viikottain ympäri Suomea luennoimassa tai kuvaamassa”, hän kertoo.

Onnistunut ohjelmakonsepti vaatii paljon myös taustatyötä, Riku Rantala kertoo.

Työ merkitsee Rantalalle paljon, mutta ei aivan kaikkea.

”Työ merkitsee paljon, sillä yrittäjänä ei oikeastaan ole muuta vaihtoehtoa – tai muuten on pian entinen yrittäjä. Omassa julkisessa ammatissani on yritettävä pitää tarkasti mielessä, että vaikka menestys, palkinnot, kiitokset ja toisaalta kritiikkikin henkilöityvät voimakkaasti esiintyjään, on työidentiteetti kuitenkin rooli. Se on jotain muuta kuin todellinen minä”, Rantala muistuttaa.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä