S1 Networks ja Welcom Net ovat päättäneet yhdistyä havaittuaan, että yhdessä he ovat vahvempia. Welcom Net on toiminut jo vuodesta 1998, kun taas S1 Networks aloitti toimintansa vuonna 2011. 

Molemmat yritykset ovat kasvaneet koko ajan tasaisesti omaten yhteensä lähes 40 vuoden kokemuksen alalta ja noin 4 miljoonan euron liikevaihdon. Uusi yritys työllistää lähes kaksikymmentä henkeä ja uusia rekrytointeja on suunnitteilla. 

S1 Networks keskittyy jatkossa valokuituyhteyksiin, pilvipalveluihin ja tietoturvaratkaisuihin tarjoten samalla konesali-, hosting- ja backup-palveluita. Yhdistymisen myötä valokuitu- ja pilvimarkkinoille syntyy uusi, merkittävä toimija.

Yhdistyminen luo uusia mahdollisuuksia

S1 Network ja Welcom Net ovat olleet pitkään toistensa kilpailijoita, tarjoten molemmat valokuituyhteyksiä yrityksille. Kilpailijoiden välillä on vuosien varrella syntynyt verkostoitumista ja harkittu erilaisia yhteistyömahdollisuuksia. 

S1 Networks ja Welcom Net huomasivat, että heillä on lähes kaikilla tasoilla yhtenevät ajatukset ja synergiat, joten lopulta kaksi kasvuyritystä päättivät yhdistyä yhdeksi yritykseksi. 

– Meillä on samanlaiset ajatukset, arvomaailma ja näkemykset markkinoista ja tulevasta suunnasta, sanoo Thomas Willberg S1 Networksilta.

– Huomasimme, että palvelumme täydentävät toisiaan. Toisella oli jotain, mitä meillä ei ollut ja he tekivät asioita fiksummin. Nyt me yhdistämme voimamme.

– Yhdistymisen seurauksena S1 Networks saavuttaa merkittäviä etuja taloudellisessa toiminnassaan. Tämä avaa uusia ovia laajemmille markkinoille ja vahvistaa uuden, entistäkin vahvemman yrityksen taloudellista potentiaalia, pohtii Christian Kaila. 

Welcom Net yrityksen omistaja Christian Kaila siirtyy yhdistymisen myötä S1 Networksin osakkaaksi ja toimitusjohtajaksi. Thomas Willberg siirtyy toimitusjohtajan paikalta S1 Networksin tuotekehitys-teknologiajohtajaksi, mikä vastaa paremmin hänen vahvuuksiaan ja intohimojaan. 

– Ajatus yrityskauppoihin syntyi, kun heitin villin idean yhdistymisestä yhteisen lounaan yhteydessä vuonna 2022, kertoo Christian. 

Yhdistymisen myötä saavutetaan myös muita keskeisiä etuja, jotka tuottavat konkreettisia hyötyjä molemmille osapuolille. Näiden synergiaetujen ansiosta laajentunut yritys vahvistaa taloudellista asemaansa ja pystyy tarjoamaan asiakkailleen entistä parempia palveluita. Lisäksi synergiaedut edistävät toiminnan tehokkuutta ja mahdollistavat lisähenkilökunnan rekrytoinnin.

– Olemme varteenotettava vaihtoehto kaikenkokoisille yrityksille kattavalla palveluvalikoimalla, kertoo Thomas.

Yhdistymisen myötä palvelutarjonta yritysasiakkaille kasvaa ja monipuolistuu entisestään

S1 Networksin nimi haluttiin säilyttää, koska se edustaa yrityksen palveluhenkisyyttä (Service first). S1 Networks keskittyy jatkossa yritysten valokuituyhteyksiin ja pilvipalveluihin, sillä ne ovat keskeinen osa palveluvalikoimaa.

Tietoliikenneyhteyksien turvallisuus ja toimintavarmuus on niin ikään ensisijaisen tärkeää. Siksi S1 Networks panostaa tietoturvaan tarjoten asiakkailleen räätälöityjä tietoturvaratkaisuja. 

Palveluvalikoima laajenee, kun yhdistymisen myötä palveluihin tulevat Welcom Net-yrityksen mukana uusina pilvipalveluiden lisäksi myös virtuaalipalvelimet sekä konesali-, webhotelli- ja backup-palvelut. 

– Valokuitu ja pilvipalvelut kulkevat käsi kädessä, ne täydentävät toisiaan. Moni yritys tarvitsee molempia jossain määrin, pohtii Thomas. 

– Kotimaiselle pilvipalvelulle on kysyntää, sillä se koetaan usein luotettavammaksi vaihtoehdoksi verrattuna globaalien toimijoiden palveluihin, jotka ovat myös kalliimpia. Me tarjoamme yksityistä pilvipalvelua, sanoo Thomas. 

– Olemme kotimainen, turvallinen vaihtoehto ja helposti tavoitettavissa. Meillä on ihmiset langan päässä – ei robotit, lisää Thomas.

– Niin, olemme sellaisia käsinkosketeltavia, huikkaa Christian pilke silmäkulmassa.

S1 Networks ja Welcom Net-yritys ovat samanlaisia myös siinä mielessä, että molemmat ovat työntekijöidensä omistamia. Ulkopuolisia sijoittajia ei ole mukana. 

– Sekin erottaa meidät muista markkinoilla toimivista yrityksistä. Me teemme tätä suurella sydämellä ja intohimolla, pohtii Thomas. 

Uusi, entistä vahvempi yritys sijoittaa tulevaisuuteen

S1 Networks suuntaa katseensa päättäväisesti tulevaisuuteen. Kotimaisena vakavaraisena yhtiönä isompia investointeja on helpompi tehdä, käytössä on enemmän resursseja ja palveluita kehitetään.

Investointeja on heti luvassa. Runkoverkko päivitetään 100 Gbit/s nopeuteen kotimaisilla Nokia Networksin laitteilla. 

– Verkon suorituskyvyn pitää kasvaa asiakasmäärän kasvaessa ja halusimme valita verkkolaitteidemme toimittajaksi kotimaisen yrityksen, täsmentää Thomas.

S1 Networksin omat valokuituyhteydet löytyvät jo isoimmista yliopistokaupungeista. Valokuituyhteyksiä voidaan toimittaa kuitenkin ympäri Suomen ja jopa maailmanlaajuisesti kiitos laajan kumppaniverkoston. 

– Täällä tapahtuu koko ajan. Uudet tyypit ovat tulleet töihin, verkkoon panostetaan ja palvelinympäristö uusitaan, luettelee Thomas. 

– Tässä on iso potentiaali, iloitsee Christian. – Me haluamme nyt tulla vähän hämmentämään markkinoita. Olen tästä yhdistymisestä innoissani ja minulla on erittäin hyvä fiilis. Tästä tulee jotain uutta, hienoa ja suurta, kuvailee Christian tuntemuksiaan.

Yhdistymisen seurauksena odotetaan entisestään kiihtyvää kasvua, kun suurempi ja vahvempi yritys voi tarjota aiempaa parempaa ja monipuolisempaa palvelua. Uuden yrityksen nimi on jatkossa S1 Networks Oy. 

Ota yhteyttä, niin laitetaan yhdessä yrityksenne tietoturva huippukuntoon!

Mika Baggström
myyntijohtaja
mika@s1networks.fi
+358 40 0612 672

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä

Yritys! Kiinteä laajakaista vai mobiiliyhteys?

Onko pohdinnassasi juuri nyt kiinteä laajakaista vai mobiiliyhteys? Mietitkö näiden eroja ja miten ne näkyvät käytännössä?
Ei hätää, tässä artikkelissa pureudumme tähän aiheeseen. Luettuasi artikkelin tiedät, kumpi vaihtoehto sopii yrityksellesi.