Henkilöstöpartneri Verticon varatoimitusjohtaja Pasi Pitkäjärvi on tyytyväinen, että yrityksen Turun toimipisteeseen saatiin myös nopea valokuituyhteys, vaikka talo onkin jo vanha. Kuva: Roni Lehti. 

Yritysvalokuidun saa myös vanhaan rakennukseen, vaikka se saattaa vaatia selvittelyä ja vähän salapoliisityötäkin. ”Me selvitämme ja tutkimme, mitä vaihtoehtoja löytyy. Esimerkiksi Turun Käsityöläiskadulle saimme valokuidun lopulta helposti, vaikka moni oli aiemmin sanonut yritykselle, ettei se onnistu”, kertoo myyntijohtaja Mika Baggström S1 Networksistä.

S1 rakensi 100/100 megabitin valokuidun Henkilöstöpartneri Verticon Turun toimipisteeseen helmikuussa 2019. Vielä kuukautta aiemmin yrityksen toimitusjohtaja Esa Kuismanen epäili, josko yli satavuotiaaseen rakennukseen Käsityöläiskadulla voisi saada valokuitua.

”Olin ollut yhteydessä useampaankin operaattoriin, ja ne olivat luvanneet selvittää asiaa. Vastausta sai kuitenkin odottaa miltei vuoden – ja sekin oli lopulta kielteinen. Kun Mika Baggström lupasi selvittää asian muutamassa viikossa, olin hyvin epäileväinen. Lopulta S1 antoi rakentamisesta tarjouksenkin muutamassa viikossa”, tyytyväinen toimitusjohtaja kertoo.

Mika Baggström kertoo, että S1 selvittää kuukausittain useita kertoja, voisiko jonkin yrityksen tiloihin saada valokuituyhteyttä.

”Selvitämme vaihtoehdot omalla kustannuksellamme, ja useimmiten ratkaisu löytyy. Selvittely on joskus kuin salapoliisityötä, koska kaikkea ei ole aina dokumentoitu. Rakennuksella voi olla esimerkiksi useampi osoite. Kuituasennustiedot saattavat löytyä ihan toisella osoitteella, kuin alun perin luultiin”, Baggström kuvailee.

”Selvityksen jälkeen annamme asiakkaalle tarjouksen, jossa kerrotaan valokuidun hinta kyseiseen kohteeseen. Jos yhteyttä ei ole valmiina, selvitämme myös, mitä sen rakentaminen maksaa ja tuleeko siitä asiakkaalle lisäkustannuksia. Useimmiten ei tule”, Baggström sanoo.

 

Kaapeli paikalleen vaikka lapiotyönä

Mika Baggström kertoo, että valokuituyhteyden mahdollisuus Turun Käsityöläiskatu 5:een selvitettiin haastattelemalla isännöitsijää ja tutkimalla rakenteita.

”Isännöitsijä tiesi, että aikanaan tehdyn piharemontin yhteydessä pihaan oli vedetty kaapeliakin. Tutkimalla asiaa paikan päällä huomasimme, että naapurirakennuksen sisäpihalla oli myös kaapelia, mutta sillä ei ollut suoraa yhteyttä tähän pihaan. Lähdimme sitten yhdistämään niitä. Kumppanimme Eltel kaivoi perinteisin menetelmin lapioilla uuden kaapelin maahan, koska työkoneet eivät mahtuneet vanhasta portista pihalle. Lopulta kaapeli siis saatiin, eikä asiakkaan tarvinnut maksaa työstä mitään”, Mika Baggström kertoo.

Laske, paljon valokuituyhteys sinun yrityksellesi maksaisi.

 

Valokuitu tehostaa yrityksen toimintaa

Henkilöstöpartneri Vertico on erikoistunut kaupan sekä kahvila- ja ravintola-alan henkilöstövuokraukseen. Sen Turun toimipisteessä työskentelee kymmenkunta henkilöä. Verticon verkkopalveluissa käsitellään asiakasyritysten ja yli tuhannen ihmisen palveluja. Verkkoyhteyden pitää siis toimia nopeasti ja katkeilematta.

”Kaikki toimintomme taloushallinnosta henkilöstövuokraukseen ovat pilvipalveluissa. Jos netti ei toimisi, henkilöstömme joutuisi pyörittelemään peukaloitaan”, Esa Kuismanen kuvailee.

Myös Verticon varatoimitusjohtaja Pasi Pitkäjärvi on tyytyväinen uudistuksesta, joka tukee konkreettisesti päivittäisen työn tekemistä. Yrityksellä oli aiemmin liikkuva laajakaista, koska muuta yhteyttä ei ollut tarjolla.

”Kyllähän valokuituyhteyden saaminen oli koko liiketoimintamme kannalta mahtava uudistus. Nyt yhteys toimii nopeasti eikä aiheuta enää harmaita hiuksia. Henkilökunnankaan ei tarvitse odotella yhteyksiä tai pelätä katkoja”, Kuismanen sanoo.

Hän on tyytyväinen myös siitä, että S1 Networks ajatteli koko ajan asiakkaansa etua: selvitti yhteyden mahdollisuuden heti ja hoiti rakennustyön ennätysajassa.

”Kaikki saatiin käyntiin ja toimintaan nopeasti.”

S1:lle valokuituyhteyden rakentaminen Käsityöläiskadulle oli samalla investointi tulevaisuuteen, koska nyt rakennuksen muillekin toimijoille voidaan tarjota huippunopeita ja vakaita valokuituyhteyksiä.

 

Lue myös

 

Ota yhteyttä

S1 Networks
Myyntijohtaja Mika Baggström, mika@s1networks.fi
+358 40 0612 672