Internet-yhteys on tätä nykyä yhtä tärkeä kuin sähkö tai juokseva vesi. Se kuuluu perustarpeisiin, koska yhä enemmän hoidamme asioita netissä. Myös etätyöt ovat yleistyneet vauhdilla. 

Toimivalle ja luotettavalle nettiyhteydelle on tarvetta. Nykyisin onkin mahdollista hankkia keskitetty Internet-yhteys taloyhtiöihin. Kyseessä on taloyhtiön netti.

Tiesitkö, että taloyhtiön netti tuo rahallista säästöä asukkaille? 

Kyllä. Keskitetty nettiyhteys eli taloyhtiönetti tulee huomattavasti edullisemmaksi, kuin jos jokainen asukas tekisi oman erillisen laajakaistasopimuksen. Miten se on mahdollista? Kerron tässä kohta lisää.

Taloyhtiön nettiliittymä hyödyttää myös muilla tavoin kuin edullisella hinnallaan. Tässä artikkelissa kerron, miten. Paljastan myös, miten taloyhtiön netti toimii ja miten sellaisen voi saada omaan taloyhtiöön. Jatka siis lukemista!

Miten taloyhtiön netti toimii?

Taloyhtiön on mahdollista hankkia keskitetty Internet-yhteys asukkaille. Taloyhtiönetti voidaan maksaa kätevästi vastikkeen yhteydessä, mikä tekee siitä houkuttelevan ja helpon vaihtoehdon asukkaille. 

Toinen vaihtoehto on jakaa kustannukset tasan niiden huoneistojen kesken, joihin taloyhtiölaajakaista tulee. Tässä edellytyksenä on kuitenkin yhtiöjärjestyksestä löytyvä laajakaistavastikepykälä.

Jos et tiedä, onko asunnossa jo taloyhtiönetti ja mietit, mistä tietää onko taloyhtiössä laajakaista, varminta on kysyä asiaa suoraan vuokranantajalta tai isännöitsijältä. Heidän on tiedettävä, mikä netti taloyhtiössä on.

Netti taloyhtiöön voi olla valokuitu, antenniverkko, kupari tai ethernet. Valokuitu on kaikista luotettavin ja toimintavarmin. Näin tulee olemaan myös tulevaisuudessa. 

Mobiiliyhteys (5G) tai kaapelimodeemiyhteys ei suurista lupauksistaan huolimatta tule yltämään valokuituyhteyden tasolle. Mobiilissa signaali heikkenee tai pysähtyy kirjaimellisesti seinään ja kaapelissa tyypillistä on suuri viive (Ping-arvo). 

Toisaalta mobiiliyhteys on myös riippuvainen sääolosuhteista. Lisäksi kaista jaetaan muiden tukiaseman käyttäjien kanssa, joka voi aiheuttaa ruuhkaa ja netin pätkimistä.  

Nämä seikat tekevät 5G-yhteydestä epävarman. Puhelimen nettiyhteydeksi se sopii hyvin, mutta kodin ja työpaikan nettiyhteys kannattaa olla valokuitu. 

Tätä puoltaa myös se, että 5G ei ole koskaan edes tarkoitettu vaihtoehdoiksi taloyhtiöille. Taloyhtiön netti on joko kaapelimodeemi tai valokuitu. 

Kaapelimodeemi on jaettu yhteys. Sitä ei tällä hetkellä saa symmetrisenä yhteytenä, jossa tieto kulkee molempiin suuntiin yhtä nopeasti. Näin ollen se omaa samankaltaista viivettä kuin mobiiliyhteydet, joihin myös 5G kuuluu. 

Valokuitu on kaikista ylivoimaisin tekniikka. Sitä on pidetty yleensä kalliina vaihtoehtona. Kuitenkin taloyhtiön netti tuo asukkaille huomattavia säästöjä. Tämä on mahdollista siksi, että nettiyhteys on keskitetty. Taloyhtiön netti maksaa vain murto-osan valokuidun markkinahinnasta.

Valokuitu on kiinteä nettiyhteys, mihin perustuu sen 99,99 % toimintavarmuus, luotettavuus ja nopeus. Tätä varten valokuitu pitää asentaa. Jos tontilla ei ole valokuitua ennestään ja joudutaan tekemään kaivaustöitä, se luonnollisesti maksaa. Tällöin valokuidun kertahinta on merkittävä, jos tontilla ei ole valokuitua ennestään. 

Valokuituverkosto on nykyisin laaja ja laajenee koko ajan. Mikäli runkokuidut kulkevat jo alueella ja taloyhtiön läheisyydessä, rakentamisesta koituu harvoin kustannuksia taloyhtiölle. Valokuidun saatavuus kannattaa aina varmistaa operaattorilta. 

Lue lisää: Kannattaako valokuitu? Vastaukset kaikkiin kysymyksiisi

Taloyhtiön netti tuo mukanaan monenlaista hyötyä

Keskitetty nettiyhteys on hyödyllinen monella tapaa. Suurimpana ja näkyvimpänä etuna on edullisuus. 

Taloyhtiön netti voi tuoda jopa 90 % säästön kuin jos maksaisit yhteydestä erillisellä sopimuksella. Älä myöskään unohda, että nopea ja luotettava Internet-yhteys vaikuttaa asumisviihtyvyyteen ja taloyhtiön arvoon.

On kuitenkin tärkeää valita operaattori ja taloyhtiön nettiyhteys huolella. Et halua, että nettiasiat tuovat harmaita hiuksia. 

Vaikka hinta on tärkeä kriteeri, myös netin nopeus, symmetrisyys ja vasteaika ovat oleellisia tietoja. Valokuitu on ylivoimaisin tekniikka, jolla varmistetaan huippunopea, luotettava ja toimiva taloyhtiön netti.

Taloyhtiölaajakaista kannattaa olla valokuitu ainakin seuraavista syistä:

luotettava 

99,99 % toimintavarma

huippunopea ja suojattu langaton verkko 

nopeus on symmetrinen eli tieto kulkee molempiin päihin yhtä nopeasti

lähes rajaton tiedonsiirtokapasiteetti

nopea 1 ms vasteaika eli tieto siirtyy silmänräpäyksessä ilman viiveitä

Mitä huippunopea ja luotettava nettiyhteys tarkoittaa? Se tarkoittaa sitä, että voit käyttää nettiä ilman pätkimistä, ärsyttäviä häiriöitä tai viiveitä. Elokuvien ja sarjojen katselu sekä tärkeät videopalaverisi eivät keskeydy tai pätki.

Etätyöt sujuvat kuin tanssi tai ainakin helpommin, kun sinulla on käytössäsi huippunopea ja luotettava nettiyhteys. Valokuitu ei ole riippuvainen säästä, eikä sitä jaeta muiden käyttäjien kanssa. 

Valokuitu on myös turvallinen. Yhteys on suojattu, joten ulkopuolisten on melkein mahdoton päästä kalastelemaan tietoja. Luonnollisesti laitteiden tietoturva tulee olla kunnossa. 

Valokuidun kanssa nämä ongelmat ovat historiaa:

  • ei enää yhteyksien odottelua
  • ei tarvitse pelätä katkoja
  • ei enää netin pätkimistä

Valokuitu on fiksu valinta ja sopii erinomaisesti taloyhtiön netiksi. 

Taloyhtiön netti – Miten sen hankkiminen tapahtuu?

Taloyhtiön hallitus tai isännöitsijä pyytää tarjouksen operaattorilta. Operaattorin kanssa neuvotellaan sopiva kokonaisuus ja ratkaisut. Taloyhtiön netti otetaan esille yhtiökokouksessa. Kun taloyhtiö on tehnyt hankintapäätöksen yhtiökokouksessa, tehdään taloyhtiönetistä sopimus ja sovitaan palveluiden käyttöönottopäivä. 

Kiinnostaako huippunopea taloyhtiön netti?

Me S1 Networksilla autamme mielellämme, mikäli taloyhtiölaajakaista kiinnostaa. Kauttamme hoituu huippunopea ja luotettava taloyhtiön netti, valokuituna edulliseen hintaan. 

Tarjoamme taloyhtiölaajakaistan vähintään 1 gigan (1000M) nopeudella. Tämä tarkoittaa sitä, että se sopii vaativammallekin netinkäyttäjälle ja siihen voidaan liittää monia laitteita.

Edullinen hinta, kotimaisuus, joustava palvelun räätälöinti, ripeä ja ystävällinen palvelu sekä tietenkin luotettava ja nopea taloyhtiön netti ovat valttikorttejamme, joiden vuoksi jo sadat taloyhtiöt ovat valinneet meidät. 

Mikäli kiinnostuit ja haluat huippunopean, luotettavan ja edullisen taloyhtiönetin, ota yhteyttä! Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään, joten ota rohkeasti yhteyttä. 

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä!

Ota yhteyttä, niin laitetaan yhdessä yrityksenne tietoturva huippukuntoon!

Mika Baggström
myyntijohtaja
mika@s1networks.fi
+358 40 0612 672

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä