Toimivaan nettiyhteyteen tarvitaan aina rinnalle lähiverkko. Netti ei siis toimi ilman lähiverkkoa. Tässä artikkelissa kerron:

  • mitä lähiverkko on ja miksi sellainen tarvitaan?
  • mitä ongelmia voi ilmetä, jos lähiverkko ei ole toimiva?
  • miten saada toimiva lähiverkko

Mitä lähiverkko tarkoittaa käytännössä?

Lähiverkko muodostuu samassa tilassa olevien tietokoneiden verkosta esimerkiksi yrityksen toimipisteellä. Aina, kun hankitaan nettiliittymä, tarvitsee se toimiakseen myös lähiverkon.

Lähiverkon tehtävä on jakaa tietoliikenneyhteyksiä yrityksen sisällä. Siihen liitetään tietokoneet, tulostimet ja muut laitteet, jotka tarvitsevat nettiyhteyttä. Tämä tapahtuu langattomasti tai kaapelilla.

Moni yllättyy siitä, että yritysten lähiverkkoa varten ei riitäkään pelkkä modeemi.

Nykyaikainen yritysnetti toimitetaan siltaavassa (Bridging) tilassa, joten liittymiin suositellaan palomuurin / reitittimen asennusta.

Lähiverkko tarvitsee toimiakseen reitittimen tai kytkimen sekä tukiaseman, joka kytketään lähiverkkoon aina kaapelilla.

Tukiasemien määrä riippuu tilan koosta. Suureen tilaan voidaan tarvita useampikin tukiasema, jotta nettiyhteys yltää kaikkialle ilman toimintahäiriöitä.

Nämä laitteet voidaan myös ostaa palveluna, jolloin niiden päivitys ja valvonta onnistuvat etänä. Näin varmistetaan niiden toimivuus.

Periaatteessa lähiverkko ja langaton verkko ovat sama asia, mutta silti ihmiset puhuvat niistä erikseen. Lähiverkko ja langaton verkko muodostavat verkkoratkaisun, joka mahdollistaa Internet-yhteyden toimimisen.

Lähiverkko tuo monenlaista hyötyä

Lähiverkon päivittäminen kannattaa, sillä se tuo paljon hyötyjä. Päivittäminen on ajankohtaista silloin, kun yrityksen liiketoiminta kasvaa ja taloon tulee paljon uusia työntekijöitä ja sitä myöten myös laitteita. Tai jos yrityksen tai lähiverkon laitteet ovat jo niin vanhoja, että ne on vaihdettava uusiin.

Lisäksi on huomioitava, että nuo laitteet toimivat hyvin yhteistyössä eli niin sanotusti keskustelisivat keskenään.

Kun lähiverkko on toimiva ja nopea, se

  • helpottaa työntekoa
  • tekee työskentelystä tehokkaampaa
  • tekee tiedonsiirrosta nopeampaa
  • säästää aikaa (ja hermoja)

Lähiverkon avulla voidaan myös priorisoida netin liikennettä yrityksessä. Jollekin sovellukselle voidaan antaa enemmän kaistatilaa tai rakentaa jopa oma kaista.

Esimerkiksi Kehitysvammaliitto halusi työntekijöilleen ja yhteistyökumppaneilleen toimivan langattoman verkon ja nopean nettiyhteyden. Kilpailutuksen jälkeen he valitsivat S1 Networksin suunnittelemat, toteuttamat ja ylläpitämät verkkoratkaisut palveluna.

Lue lisää: Kehitysvammaliitolle turvallinen ja laadukas verkko

Lue myös: Vainu ostaa verkkonsa avaimet käteen -palveluna

Lähiverkko yritykselle palveluna

Yhä useampi yritys haluaa lähiverkon palveluna. Se on helppo ja vaivaton ratkaisu, jolloin yrityksen ei myöskään tarvitse sitoa pääomaansa kalliisiin verkkolaitteisiin.

Etenkin, jos yrityksen toimintaympäristö on haastava. Yrityksellä voi olla käytössään tietokoneet, tabletit, mobiilit, infotaulut ja muuta tekniikkaa, joka tarvitsee langatonta verkkoa.

Verkon hyvä toimivuus on tänä päivänä erittäin tärkeää.

Kun verkkoratkaisu ostetaan palveluna, on vastuu palveluntarjoajalla, eikä yrityksellä. Palveluntarjoaja pitää huolen verkon toimivuudesta kaikissa tilanteissa. Jopa silloinkin, jos kytkimeen tai tukiasemaan tulisi jokin häiriö.

Näin verkko pysyy ajan tasalla ja hallinnassa, jolloin kokonaisuus vastaa yrityksen liiketoimintaan ja käyttäjien tarpeisiin.

Mikäli yrityksessäsi netti pätkii tai nettiyhteys ei yllä yrityksen kaikkiin kolkkiin on silloin viimeistään aika hakea apua.

Me S1 Networksilla autamme mielellämme. Olemme paketoineet lähiverkkoratkaisun yhteen kiinteään kuukausihintaan, jolloin maksat vain käytöstä. Hoidamme tarvittavien laitteiden toimituksen, asennuksen ja ylläpidon.

Kiinnostuitko? Lue lisää S1 Networks lähiverkosta klikkaamalla tästä.  

Tai ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella. Yhteydenotto ei sido mihinkään.

Ota yhteyttä, niin laitetaan yhdessä yrityksenne nettiyhteydet ja lähiverkko huippukuntoon!

Mika Baggström
myyntijohtaja
mika@s1networks.fi
+358 40 0612 672

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä